Complex Hotelier Steaua de Mare

Servicii de calitate, livrate cu pasiune, prietenie si entuziasm
8 Apr

Plaja mult largita din Eforie

Incepand de anul acesta, litoralul românesc are încă 33 de hectare de plajă.

Eroziunea a afectat dramatic, pe unele porțiuni, plajele de pe litoralul românesc. După mai mulți ani de studii, proiecte și master-planuri pentru combaterea fenomenului și pentru înnisipări, a fost finlizata ultima și cea mai importantă etapă din cadrul proiectului „Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie Nord“.

Este vorba despre înnisiparea plajelor. „După încheierea etapei de execuție a digurilor de larg și a epiurilor care asigură protecția țărmului românesc în zona mai sus menționata, în data de 6 august 2015, s-a trecut la cea mai importantă etapă din cadrul proiectului, etapă vizibilă prin rezultatele obținute: înnisiparea plajelor prin care se realizează extinderea acestora.

Lucrările de înnisipare au avut loc si la Eforie Nord. La înnisiparea plajelor s-a folosit o dragă autorefulantă cu buncăr și o tubulatură marină prin care nisipul din adâncurile Mării Negre este extras și pompat pe țărmul litoralului românesc. Astfel, s-a asigurat extinderea plajei Eforie Nord cu peste 60 m pe o distanță de 1,2 km în zona menționată, prin extragerea și utilizarea a aproximativ 1,1 milioane metri cubi de nisip“, au precizat reprezentanții firmelor care realizează lucrarea din Eforie. Nisipul este extras de pe fundul mării, din larg, cu echipamente speciale.

Intrare lină în mare

Lucrarea din Eforie a continuat cu înnisiparea fundului mării între noua plajă şi digurile submerse construite în această primăvară, astfel încât coborârea este foarte lină. Adâncimea apei creşte cu un metru la fiecare 60 de metri parcurşi înspre larg.

  plajalargaeforie1 plaja 1

 IMG_2893

Leave a Reply